3 redenen waarom jouw webshop een adresvalidatie nodig heeft

Hoe meer informatie de klant tijdens het bestelproces in een webshop zelf moet invullen, hoe groter de kans op fouten. Dit wil je als webshop natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen om de klant frustratie te besparen. Maar hoe doe je dat dan? Nou, met een postcode validatie extensie! 

Een gestroomlijnde checkout

Bij het opzetten van een conversie-optimalisatie proces wordt er altijd gekeken naar hoe de klantervaring van een webshop beter, sneller en gemakkelijker kan. Een makkelijke en snelle checkout draagt hieraan bij door het stroomlijnen van het proces en het verminderen van uitstappunten. Met een postcode validatie maken bezoekers er veel minder fouten bij het invullen van de adresgegevens doordat je minder gegevens hoeft in te vullen en de gegevens worden direct gevalideerd op juistheid. Hierdoor gaan bezoekers sneller door de checkout heen. De kans dat zij afhaken is daarmee een stuk kleiner. Met een adresvalidatie ga je voor een betere klantbeleving en daarop aansluitend ook een hogere conversie. 

Wees uniek met de beste klantervaring in jouw webshop

Waarom koopt een klant liever bij jou dan bij een concurrent die ook product X aanbiedt? Tegenwoordig zijn er veel verschillende aanbieders van hetzelfde product. Neem als voorbeeld een stofzuiger, deze kun je bij de shop van het merk kopen, maar ook bij een grote marketplace als Bol.com maar ook bij de kleinere retailer van op de hoek die een webshop heeft. Je zult je moeten onderscheiden op een andere vlakken dan het product. Dit kan bijv. door de prijs, de klantenservice of ook door de klant de beste klantreis te bieden. 

Heeft jouw webshop in deze situatie een snellere checkout d.m.v. een automatische postcode validatie? Dan heb je al een punt waarmee jij je kunt onderscheiden binnen de markt.

Daarnaast zorgt een betere klantervaring ervoor dat klanten sneller bij je terug zullen komen voor een herhaalaankoop. Daarom wil je voorkomen dat ze gedurende het checkout proces fouten maken of afhaken.

Geen adres ontbreekt 

Er wordt veel gebouwd en dus komen er constant nieuwe adressen bij. Bij een adresvalidatie service wil je dus gebruik maken van een volledige database die continu wordt bijgewerkt. Het risico van een slechte of verouderde database is dat bijvoorbeeld nieuwbouwwijken nog niet bekend zijn en daardoor niet kunnen worden gevalideerd vanuit de data die je gebruikt. Bezoekers krijgen dan het bericht dat hun adres niet bestaat, waardoor zij sneller geneigd zijn om af te haken of ervaren dit als negatief wat de merchant uiteindelijk geld kost. Ook bestaat er een kans dat bezoekers een huisnummer kunnen invullen waar geen pand bij bestaat. De bezorger kan deze dan niet vinden en de klant ontvangt het pakketje niet. Het is dus van groot belang om een nauwkeurige database te hebben die continu up-to-date wordt gehouden.

De Postcode Service adresvalidatie is altijd up-to-date met de meest recente Nederlandse en Belgische adressen. Met onze eigen database die dagelijks handmatig wordt bijgehouden heb jij altijd de juiste adressen binnen handbereik. Zo hoef je je nooit zorgen te maken of jouw pakket wel naar een bestaand adres wordt gestuurd en dat scheelt een hoop onnodige retouren. En niet te vergeten, blije klanten door de klantvriendelijke checkout.  

Dit wil jij toch ook?

Ben je benieuwd naar wat de meest up-to-date adresvalidatie voor jouw webshop kan betekenen? Probeer het uit! Heb je een Magento webshop? Met de extensie draait de Postcode Service in no-time! Of implementeer de API in jouw webshop. Binnen enkele stappen is jouw webshop klaar voor de optimale klantbeleving.

Google Beoordelingen
5.0